Haber

KASKİ’den kent ekonomisine 30 milyon liralık destek

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’de yenilenebilir enerji üretimi konusunda her geçen gün yeni yatırımlar yapılırken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü de bu tür yatırımlara büyük önem vermekte ve gündeme aldığı projeleri birer birer hayata geçirmektedir.

Bu kapsamda kent genelinde altyapı kavramına giren tüm faaliyetleri titizlikle yürüten KASKİ Genel Müdürlüğü, yüksek güç tüketen tesislerinin elektrik ihtiyacını, Türkiye’den karşılamak üzere harekete geçerek çok değerli bir projeyi hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyor. yenilenebilir güç

Tasarruf konusunda önemli mesafeler kat eden KASKİ, Kayseri’nin hemen yanında üretimine başladığı temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirecek Güneş Enerjisi Santrali’ni devreye aldı. Boğazköprü’de bulunan Gelişmiş Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi için bir süre önce ihtiyaç duyulan enerji için. .

YILDA 30 MİLYON TL FAYDA SAĞLANACAK

Yenilenebilir güneş enerjisi kaynağından üretilecek elektrik sayesinde hem çevre sağlığı korunacak hem de karbondioksit salınımı azaltılacak olup, 81 bin 698 metrekare alana kurulan Güneş Enerji Santrali yaklaşık olarak elektrik üretecek. Yılda 11 milyon kWe. Üretim faaliyetlerine başlanan proje ile yılda yaklaşık 30 milyon TL fayda sağlanacak.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇAĞIMIZDA OLMALIDIR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, değişen yeni dünya düzeni ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına ulaşmanın vazgeçilmez olduğuna işaret ederek, ihtiyaç duyulan enerji konusunda kendi kendine yeten bir kurum olma yolunda ilerlediklerini ifade etti.

Lider Büyükkılıç, KASKİ’nin Kayseri genelinde ‘kaliteli altyapısı sağlam olacak’ hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, yüksek elektrik tüketen tesislerinin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılamak için de harekete geçtiğinin altını çizdi:

“Bugünün dünyasını her alanda yakalamak ve geleceğe daha verimli hazırlanmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çevreci ve yenilikçi bir yaklaşımla yenilenebilir enerji kullanımını önemsiyor ve bu anlayışla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda KASKİ’miz tarafından 81 bin 698 metrekare alan üzerine planlanan Güneş Enerjisi Santrali’nde yenilenebilir güneş enerjisi kaynağından üretilecek elektrik sayesinde çevre sağlığı korunacak ve karbondioksit emisyonları azaltılacaktır. 6.500 kWp/h güce sahip olan santralin üretim kapasitesi 5 bin kWe/h olup, yılda yaklaşık 11 milyon kWe elektrik üretilecektir. Üretilen elektrik KASKİ’miz bünyesindeki tesislerde kullanılacaktır. Bu vesileyle ihtiyaç duyulan gücün değerli bir kısmı buradan karşılanacaktır. GES projesi ile güç kaynaklarını çeşitlendiren KASKİ’miz, yenilenebilir enerji kullanarak çevreye olan duyarlılığını bir kez daha kanıtladı. Temmuz ayı prestijiyle elektrik üretmesi planlanan tesis, ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile Mart ayı sonunda elektrik üretimine başlamıştır. Bu anlamda Genel Müdürümüz Doç. Dr. Özgür Özdemir ve ekibine teşekkür ederim. Ülkemize hayırlı olsun. Amacımız hem çevreyi korumak hem de elektrik maliyetlerini düşürerek tasarruf sağlamak için ilimiz genelinde GES projelerinin sayısını artırmak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu