Ekonomi

VakıfBank’tan ilk çeyrekte 4 milyar 503 milyon TL net kâr

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, bankanın Türkiye ekonomisine nakdi ve gayrinakdi kredilerle sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 60 artarak 1,4 trilyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde VakıfBank’ın nakdi kredileri yıllık yüzde 69 artışla 1,1 trilyon TL’ye ulaşırken, operasyonel büyüklüğü yıllık yüzde 64 artışla 1,8 trilyonu aştı.

Böylece, bankanın nakdi krediler ve toplam faaliyetler pazar payları bir önceki yılın bire bir döneminde yüzde 11,7 ve yüzde 10,9’dan sırasıyla yüzde 12,8 ve yüzde 11,5’e yükseldi.

Yılın ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net katlama elde etti

VakıfBank, hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu ile gerçekleştirdiği 32 milyar TL’lik özel sermaye artırım süreci ile özkaynaklarını daha da güçlendirerek sermaye oranlarını yaklaşık 284 baz puan olumlu etkiledi.

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaralarını sarmak ve bölge halkına destek olmak amacıyla 2023’ün ilk çeyreğinde toplam 12 milyar TL bağış yapan banka, 4 milyar 503 milyon net kat elde etti. Yılın ilk çeyreğinde TL

TL mevduat bir önceki çeyreğe göre %22 arttı

VakıfBank, ana fonlama kalemi olan mevduat tarafında başarılı bir dönemi geride bırakmıştır. Bankanın toplam mevduatı çeyreklik bazda yüzde 11, yıllık bazda yüzde 83 artışla 1,3 trilyon TL’ye ulaşırken, TL mevduatı çeyreklik bazda yüzde 22, yıllık bazda ise yüzde 139 artarak 829 milyar TL’ye ulaştı. .

VakıfBank, Türk lirası tarafındaki aktif-pasif vade farkını, kur korumalı mevduat hesaplarının tahsilatı ve aktif bilanço yönetimi sayesinde yaklaşık 184 milyar TL’ye ulaşarak azaltmaya devam etmiştir.

En büyük fonlama süreci olma özelliğine sahiptir.

Yurt dışından sağladığı fonlarla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam eden VakıfBank, DPR menkulleştirme süreci sayesinde uluslararası piyasalardan toplam 2 milyar ABD doları tutarında yeni kaynak temin etmiştir. 4 ve 5 yıl vadeli iki dilimden oluşan ve toplam 9 yabancı bankanın katılımıyla yürütülen bu süreç, hem tek seferde gerçekleştirilen en büyük dengeli menkul kıymetleştirme süreci hem de tek seferde gerçekleştirilen en büyük fonlama sürecidir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, VakıfBank’ın bölgede hayatın normale dönmesi için gerekli tüm altyapıyı 2018 yılında başlattığını belirtti. sahip olduğu dayanışma ruhudur.

Büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz

Üstünsalih, Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olarak güçlü teknolojik altyapıları ile sürdürülebilir finansal hizmet anlayışını ön planda tutarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu: “İlk çeyrek finansal sonuçlarımız bankamızın güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu. Aktif büyüklüğümüz, sağladığımız kredi destekleri, mevduatta geldiğimiz nokta ve gerçekleştirdiğimiz dış finansman işlemleri ile yıla hızlı bir başlangıç ​​yapıyoruz. ülke ekonomisine desteğimize hız kesmeden devam edeceğiz.Toplumun her kesimine ulaşırken ekonomiyi büyütmeye ve nice başarılara imza atmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

ulus-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu